SINTE-MAARTENFORUM MEISE: Registreren is niet nodig!

<img src="http://sinte-maartenschool.be/onewebstatic/be2d537c8d-1-Vastleggen%20in%20volledig%20scherm%2025082013%20162715.jpg"
Het is momenteel do mar 28, 2024 11:10 am

Alle tijden zijn UTC




Forum gesloten  Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of reacties plaatsen.  [ 0 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr sep 04, 2009 3:11 pm 
Hallo,
Ik ben Katleen, mama van Hanne, een flink kleutertje uit 1KB.
Meester Bruno heeft me gevraagd of ik een weekdagboek wil bijhouden over de ervaringen van een moeder en haar kindje van de Sinte-Maartenschool... (in een notendop... maar het is iets uitgebreider uitgevallen)... 013
Dit doe ik maar al te graag!
Hier gaan we met de belevenissen van de eerste week!

Dinsdag 1 september 2009

Hanne slaapt lekker lang, maar dat vind ik niet erg, zo is ze ten minste goed uitgerust om aan haar eerste schooldag te beginnen!

Ik vind het waarschijnlijk weer veel spannender dan zij zelf... ze ziet het volledig zitten! Naar juf Sandra in de eerste kleuterklas! Leuk!
Gelukkig zijn we vrijdag al even gaan kennismaken met de nieuwe juf, en kon ze al eens rondneuzen in de nieuwe klas! Zo is de grote spanning van ‘wie is mijn nieuwe juf’ er toch al af!

Haar boekentasje staat al helemaal klaar van de avond ervoor, enkel nog drankje, fruit en boterhammetjes erin, en we zijn klaar!
Hanne springt uit bed en vraagt of we al vertrekken! Eerst wassen, aankleden en eten vind ik een beter idee!

Rond 8u15 komen we aan op school! Het is een blij weerzien met Hanne haar ‘grote vriendinnen’ (meisjes van het zesde leerjaar)en kleine vriendjes, en voor mij een blij weerzien met de ouders! Maar ik mag niet te lang blijven praten want Hanne is heel ongeduldig om naar haar klasje te gaan!

Eens daar aangekomen... CHAOS... een klas vol kinderen, wenende... vrolijke... spelende kinderen, en vooral veeeeeeeeeeeeel ouders! En allemaal willen ze nog wat zeggen of vragen!! 005
De kapstok weten we al zijn, Hanne is dit jaar de sterretjes... We hangen alles aan de kapstok, ik leg nog even uit waar haar knuffel en tutje zitten voor haar middagdutje, en dan proberen we de klas binnen te komen!
Dat lukt nadat een paar ouders het dan toch riskeren hun kleine kleutertje achter te laten! Ik denk dat juf Sandra ondertussen niet meer weet waar haar hoofd staat!

Hanne zet zicht op een stoeltje, begint te spelen en roept: ‘Dag mama, tot vanavond!’ Ik maak me dus maar snel uit de voeten voor ze zich bedenkt!
Wat ben ik toch fier op mijn engeltje... zo flink! 008

De dag op het werk gaat veel te traag naar mijn zin... is het al half vier?... Kan ik Hanne al ophalen!?
Eindelijk sta ik weer aan de schoolpoort... en daar is Hanne... ze kijkt wat moeilijk maar dat komt door de regen... haar broek is nat geworden van de druppeltjes... het grootste drama van de dag waarschijnlijk, want voor de rest is alles goed verlopen!
Ik vraag haar of het leuk was bij juf Sandra en krijg een heel enthousiaste ‘JAAAAAAAAAAAAA’ te horen! En morgen gaat ze zeker terug zegt ze!
Oef... ik ook blij!

Eens thuis gekomen blijkt haar kaarsje al snel uit te zijn... ze heeft niet echt geslapen op school, enkel een beetje gerust! Er was waarschijnlijk veel te veel te zien!
Dus... Hanne op tijd in bed... en wij tevreden dat die eerste spannende dag zo vlot verlopen is!

Woensdag 2 september 2009

Hanne wipt uit bed en kan weer niet wachten om te vertrekken naar juf Sandra!
Papa is blij want vandaag mag hij Hanne wegbrengen en halen!

Ik bel gauw even van op het werk hoe het geweest is en krijg van hem te horen dat ze weer heel vrolijk de klas in huppelde, en heel trots met haar doos zakdoeken (die ze moesten meenemen) naar de juf liep! Dat ging weer vlot!

Om 12u gaat mijn man Hanne halen en om 12u30 krijg ik al telefoon van haar! Ze is boterhammetjes aan het eten en ook bij juf Sandra was het vandaag weer heeeeeeeeeeeeeel leuk!

Ik vraag wat ze gedaan heeft maar dat antwoord blijft altijd hetzelfde: ‘Gespeeld’.
Ik vraag haar of de juf nog geen liedje gezongen heeft? ‘Jaaaaaaa en ik ook’ zegt ze fier! Wat er van waar is weten we natuurlijk niet!
Ze zouden ook gaan turnen zijn bij juf Annemie... dat geloof ik wel!

Als ik thuiskom van het werk is ze net wakker van een middagdutje... maar helemaal bijgeslapen lijkt ze toch niet! Dan maar weer op tijd in bed vanavond!


Donderdag 3 september 2009

Om 6u15 worden we gewekt door het gekletter van felle regen op het dak! Wat een lawaai!
Hanne roept... ze is een beetje bang.... papa kruipt bij haar in bed!

Ik lig te denken aan hoe we in godsnaam een beetje droog op school gaan geraken! Om dan nog te zwijgen van alle kindjes die met de fiets moeten!
Gelukkig is het na een half uurtje gedaan met regenen! Net als het tijd is om op te staan!

Tegen dat ik uit de douche kom en Hanne wil aankleden zit ze alweer te geeuwen en heeft ze geen zin om naar school te gaan...
Aiaiai... krijgen we vandaag dan toch een rampscenario??

Eens de kleren aan is ze toch al opgewekter... we vertrekken naar school!

In de gang van juf Sandra aangekomen zegt Hanne: “Ik zal wel alleen in de klas gaan... ga jij maar werken mama!!’ Ik moet erom lachen maar loop toch even mee! Ik krijg de kans juf Sandra 2 minuutjes te spreken en krijg te horen dat mijn meisje heel flink is. Ze wil graag een handje op de speelplaats... maar zo kennen we haar... een beetje bang als het erg druk wordt!

Ik haast me naar m’n werk en tel weer af tot ik Hanne mag gaan halen!
Om half vier staan we bijna weg te waaien aan de schoolpoort! Opgewekt komt Hanne aanlopen! Ze had weer een leuke dag op school!

Nog even wat boodschappen doen en naar huis! Daar vind ik de restjes van druiven en boterhammetjes in haar boekentas maar ook de eerste nieuwsbrief en een lief briefje van juf Sofie dat Hanne een uurtje geslapen heeft! 020

Er wordt al vrolijk gezongen daar in de klas bij juf Sandra denk ik... 'Dag Jules, Dag juf, Dag vriendjes allemaal...' Er komt al een heel repertoire uit mijn kleine zangeresje! 007
Ik krijg ook tot in detail te horen dat Hanne een boekentas geschilderd en beplakt heeft... en met een bloemetje hier... en daar... en toen waren haar handjes vuil en heeft ze ze gewassen in een ‘ronde’ kom... jaja, alle details zijn belangrijk voor een kleuter blijkbaar! 013

Morgen is het alweer vrijdag... de eerste week is voorbij gevlogen... ze was wel een dagje korter, maar toch!

Vrijdag 4 september 2009

De laatste werk/schooldag van deze week!

We slapen allemaal lekker lang! Zolang Hanne geen kik geeft blijven we ook liggen!
Uiteindelijk moet papa toch wel echt onder de douche! Tien minuutjes later wordt Hanne ook wakker! Ze is weer opgewekt en blij dat ze naar school mag!

Het regent weer... bah!
Hanne vindt dat niet zo erg... dan mag ze met haar paraplu, zo fier als een gieter, over de speelplaats naar de klas!

Oeie... de deur van de klas is dicht... ik denk dat juf Sandra er nog niet is! Hanne is helemaal uit haar gewone doen, ze wil niet naar de speelplaats!
Gelukkig blijkt juf Sandra er toch al te zijn... er zijn zelfs al een paar kindjes in de klas! Hanne is opgelucht! Ze mag dan toch meteen in de klas gaan spelen!

Onderweg naar het werk krijg ik problemen met m’n auto... *zucht*!
Die moet naar de garage en ik moet een lift zien te regelen voor ’s avonds... hopelijk raak ik op tijd aan school!

Ik heb geluk... mijn moeder en mijn zusje komen me halen...
Hanne is superblij met het ontvangstcomité aan de schoolpoort!
Ze begint meteen te vertellen dat Ilana jarig was... Ze hebben gezongen en cake gegeten... wel 2 stukken! 017

Da’s een mooi einde van de eerste schoolweek!!!

Als ik er aan denk zal ik af en toe nog wat komen typen hier! Maar niet meer elke dag! Als er speciale dingen gebeuren op school dan krijgen jullie het zeker nog te lezen!
En voelt iemand anders zich geroepen eens een dagboek bij te houden... doe gerust!

Groetjes,
Katleen

Afbeelding


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: do sep 17, 2009 5:36 pm 
Donderdag 17 september 2009

Ondertussen zijn we weer twee weken verder... kan het moeilijk geloven dat school alweer drie weken bezig is... wat vliegt de tijd!

Op school gaat alles zo zijn gewone gangetje heb ik het gevoel!

Op maandag 14 september werd Hanne 3 jaar! 017 Naar deze dag keek ze al uit sinds ze gestart was bij juf Sophie na Pasen. Want iedereen vierde wel eens zijn verjaardag... maar voor haar leek het of ze nooit aan bod kwam!

Wel, nu was het de grote dag! Eindelijk mocht ze ook een kroon op haar hoofdje, mocht ze ook cake en appelsap mee 003 , en mocht ze op de grote stoel bovenop de tafel zitten... Van dat laatste had ze denk ik een beetje spijt dat ze er altijd zo voor gezeurd had... want aan de foto’s te zien zat ze daar niet op haar gemak!

Ik ben er wel zeker van dat ze een mooie dag had op school... de hele dag in de belangstelling... welk kind houdt hier nu niet van?!
Ook bedankt aan juf Sandra voor het nemen van de foto’s en het vieren van Hanne haar verjaardag! Ze was ook beeldig geschminkt toen ze naar huis kwam!

Dinsdag was het oudercontact... heel leuk om nu eens concreet te horen hoe ons meisje zich de hele dag bezig houdt... wat ze doen, wat ze zingen, hoe ze iets doen,... Tof tof tof!

Af en toe stromen er plots hele verhalen uit onze kleine kapoen... zo had ze een beetje ruzie gemaakt (en dat kon ik wel zien aan de souvenirs in haar gezicht... een paar krabben hier en daar...) en Juleke was stuk, maar juf Liesbet had hem gemaakt (al dacht ik dat het Zuster Marita was die hem weer gemaakt had...)... en ze was in het klasje van juf Liesbet geweest en dat is zoooooooooooooooooooo’n mooi klasje... en daar wil ze ‘gisteren’ (morgen dus) zeker nog eens terug! 013

Ik kan niet garanderen dat al deze verhalen waar zijn... ’t is maar wat Hanne ons komt vertellen hé! ;)

Gisteren zag ik dat juf Liesbet ook gestart is met een blog... mmmmmmmm... dan heb ik toch zoiets van... verdorie... waarom juf Sandra niet!?
Maar ach... we kunnen niet allemaal even computertechnisch (is dit wel een woord?) aangelegd zijn, en waarschijnlijk de dag dat ik drie kinderen heb, heb ik ook geen tijd meer om hier mijn dagboek bij te houden! ;)
Dus juf Sandra... het is je vergeven! 005

Oh ja... Hanne leert nu op school zelf haar neusje snuiten... en wij oefenen natuurlijk goed mee thuis! De snottebelletjes zijn toevallig ook gratis aanwezig!

Goed... wij moeten hier dringend speelgoed opruimen of we breken dadelijk onze benen! Ik zal Hanne maar een beetje gaan helpen!

Veel plezier nog allemaal... en oh ja... misschien tot de 27ste... dan springen wij zeker en vast de fiets op! Al hoop ik nu wel dat het niet regent dan!

Groetjes,
Katleen


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di okt 06, 2009 4:05 pm 
Dinsdag 6 oktober 2009

Ai ai... mijn geweten knaagt... ik zal nog maar eens wat neerpennen!

We zijn alweer drie weken verder... maar school gaat z’n gewone gangetje!
Nee... niet helemaal gewoon natuurlijk... Juf Sandra is ziek geweest, dus Hanne kreeg juf Katrien!
Gelukkig valt ze ook heel erg in de smaak, maar haar enige ECHTE juf blijft toch juf Sandra!

Met juf Katrien hadden ze blijkbaar ook vele leuke dingen gedaan in de klas want Hanne blijft wild enthousiast om naar school te gaan! Oef!!!

Op 27 september zijn we mee gaan fietsen met de school en dat was hééééééééél leuk! Diegenen die niet mee waren hebben wat gemist! Het was stralend weer, de sfeer zat goed, er zijn geen ongelukken gebeurd (denk ik)... Alleszins voor herhaling vatbaar!!!

Vorige week was juf Sandra er weer en blijkbaar zijn onze kindjes omgetoverd in kaboutertjes!
Vrijdag kwamen ze allemaal mooi geschminkt en met een echte kabouterhoed naar huis! Prachtig!!! ’t Was een foto waard... hopelijk is die ook genomen???
Een hele klas kaboutertjes, en jawel, allemaal MET kabouterdiploma! 007

Vandaag echter... minder leuk nieuws voor juf Sandra... ze is weer ziek! 011
Bij deze wensen we haar veel sterkte en beterschap toe!
Verzorg je goed juf Sandra!

De kindjes zijn natuurlijk weer in goede handen bij juf Katrien... en ’t was vandaag ook weer heel leuk op school!
Maar ja... ze zijn naar de kermis geweest... welk kind wordt daar niet vrolijk van???

Drie keer op het molentje mogen zitten... en Hanne heeft de ‘flosj’ (of hoe zeg je dat in het mooi Nederlands) gepakt... zegt ze... Maar de waarheid van dit verhaal moet ik nog zien te achterhalen want dat zou dan toch de eerste keer in haar jonge leventje zijn dat ze die durft te pakken!

Vanmorgen werden ook alle leerkrachten verwend met een ontbijtje, want het was immers ‘internationale dag van de leerkracht’! Ik denk dat al onze juffen en meesters blij waren met hun ontbijt! 003
De leerlingen waren wel een beetje jaloers denk ik! 005

Blijf allemaal maar veel plezier maken op school... en tot de volgende keer!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: di okt 13, 2009 3:13 pm 
Dinsdag 13 oktober 2009

Bedankt lieve juf Katrien voor het berichtje hier!
Ik ben er zeker van dat de kindjes jou al missen... Hanne toch! Ik denk dat ze stiekem hoopt dat je nog eens terug komt... maar dat zal vast niet!
We wensen je heel veel succes op je nieuwe school!!!

Ondertussen is Hanne aan haar derde juf toe... maar weer is het een schot in de roos... juf Carmen is ook weer helemaal goedgekeurd! 021
Oef... een pak van mijn moederhart! Hanne maakt er totaal geen probleem van dat ze af en toe een andere juf heeft!
Dus juf Sandra... je kindjes zijn in goede handen... word jij maar snel weer beter!!!!

Vandaag fotograaf op school... ben benieuwd naar de foto's!
Op een lachje moet ik niet hopen denk ik... of het zal een serieus geforceerd lachje zijn vrees ik! 013

Afwachten maar...


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zo nov 22, 2009 11:00 am 
zondag 22 november 2009

We zijn weer een hele tijd verder, maar de afgelopen tijd was er niet zoveel te vertellen! School gaat z'n gewone gangetje... dus wij ook! 005

Vorige keer vertelde ik dat ik benieuwd was naar de foto's... wel die hebben we gehad ondertussen en zoals ik al dacht... ze waren niet echt geslaagd! Pas op... geen verwijt aan de fotograaf... alleen ons Hanne en gedwongen lachjes gaan niet echt samen! hihi! Een hilarische foto dus! :) Toch eentje gekocht als aandenken!
De klasfoto zag er wel leuk uit... was het niet dat Hanne net op het moment van de 'klik' naar beneden keek! 013 Maar goed, toch ook een leuk aandenken!

Ondertussen was er ook de kaasavond, heel gezellig!
En gisteren het grootouderfeest! Oma, opa en Hanne hebben er ontzettend van genoten! Ik denk dat het zeer geslaagd was, en daarom een klein applausje voor alle juffen en meesters! 007

Wij hadden een hele ochtend in de keuken gestaan om soep en cake te maken, maar dat deden we met plezier! Hopelijk is alles in de smaak gevallen!!

Morgen gaat Hanne met de bus naar toneel! Dat zal ze wel weer leuk vinden! Met de bus weggaan is al een hele belevenis... en toneel, daar heeft ze ook de smaak van te pakken!
In de vakantie zijn we al eens naar toneel geweest en ze wil maar al te graag nog eens!
Dus, morgen wordt weer een topdag denk ik!

Veel plezier!

Groetjes,
Katleen


Omhoog
   
Toon berichten van afgelopen:  Sorteer op  
Forum gesloten  Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of reacties plaatsen.  [ 0 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© 2007 - 2019 XsBB
ThinCab - Gratis weblog? - Gratis forum?
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBB.nl.